tirsdag 9. oktober 2012

Rolig + hvile = Overskudd

 
                                                   Jezz....Nå går det unna Gunnar!!

Merker allerede nå at treningen er mer tilpasset famile og 2 som skal holde på samtidig..Har overskudd til ting hjemme og ikke minst litt tid til å gjør absolutt ingenting..Vakke mye tid hvile i fjor på samme tid gitt...

5 dager i uka er akkurat passe..Ikke for lange økter heller..Nå får vi en barnevakt på plass også som gjør at vi kan trene mer sammen også og ikke dele oss opp...Da blir det enda mer fritid og tid til unger...

Ellers så kan vi jo fortsette i som i fjor...

5 dager i uka var egentlig litt jug...Prøver få til 2 økter med styrke på bein og litt på puddingen...
Har ikke trent vekter på mange år så var litt spent der jeg tusla inn på trimmen...
Gikk egentlig veldig greit og ble ikke støl engang...Begynte forsiktig med 3-4 øvelser på beina etter 20min i romaskin som oppvarming..
Skal trene ren styrke på stubbene i vinter i steden for styrketråkk...Blir spennende å se om det gir mer Watt!


             Bruker kun 1 time tilsammen på trimmen og tar det på vei hjem fra jobb..

På denne tiden i fjor fulgte jeg et nokså likt treningsprogram...MEN det som var i utgangspunktet 4x8 terskel økter, ble til 4x20 min og 6 x 15 min...koko..
Måtte bare strekke det litt lengre vettu..
Går dårlig det der gitt...
Så til de av dere som leser dette å er med på Reaper sitt opplegg:

FØLG PROGRAMMET!!!!
                                                     IKKE BLI EN KLOVN!!

Når det er sagt er det jo litt gøy å værra klovn også...Når tante Jo nevnte kryssing av Finnmarksvidda på ski måtte jeg flire litt....Her blir det rom for klovning....
For de som ikke har lest om vår fantastiske skitur i fjor,les her:
http://hertugen.blogspot.no/2012/03/arets-frste-og-siste-skitur.html

Så da er vel klart igjen for 3 døgn i telt...-40 der opp i februar sier`n...Har igjen 3 påsar Real turmat fra i fjor så har meeeeeeeer en nok for...Gleder du deg Jo??

For de som skal ned litt i vekt i vinter (Inkludert meg!) kom jeg over denna...

10 Fettforbrennende fakta

1 Spis litt fett:

Fett er det mest energirike næringsemnet, og gir lett et energioverskudd om du spiser for mye. Men du kan ikke spise for lite fett heller siden du trenger en viss mengde fett for at du skal klare å forbrenne fett. 30% av energiinntaket bør kommer fra fett.

2 Spis riktig fett:

Velg matvarer som er rike på flereumettet og enkelumettet fett, siden det fettet ikke så lett blir lagret som kroppsfett, men stimulerer muskelveksten. Dessuten er disse fettypene det eneste fettet du trenger, dette fordi du finner de essensielle (livsnødvendige) fettsyrene blant disse. Det mettede fettet gir bare energi som lagres inn i dine fettlager og blir til bilringer.
 

3 Tren forbrenningstrening:

Om man fokuserer på kroppsbygging kan man fort glemme Kardio/kondisjonstrening, noe som er dumt. Jo bedre kondisjon du har, desto mer fett kan din kropp brenne. Fakta er at det holder med ganske lite forbrenningstrening for å gi en merkbar effekt. Det holder med f.eks. 20 minutter trappmaskin eller 30 minutter mosjonssykkel 4 - 5 dager i uken. Spesielt slitsomt er det ikke, gevinsten er at det går mye raskere å finne formen.


4 Lær deg mer om glykemisk indeks:

Det glykemiske indexet er en målemetode på hvor raskt karbohydratene øker blodsukkeret, som er viktig både for muskelbygging, utholdenhet og fettforbrenning. Forskning viser også at det har betydning for om karbohydrater skal omvandles til fett eller ikke.


5 Ikke vær redd for å spise mye protein:

Om du bytter ut en del av kaloriene fra fettet og karbohydratene mot protein kommer du raskt til å minske i kroppsfett, uten å miste så mye muskelmasse. Du trenger ikke å kutte ned så mye på energiinntaket, som gjør at du slipper å være sulten og har samtidig energi til å trene. Dette fordi proteinet stimulerer fettforbrenningen samtidig som det er mettende. Dessuten erstatter du en del av det fettet som ellers bare skulle ha blitt lagret som kroppsfett.


6 Spis mindre energi på kvelden enn på dagen:

Om du spiser for mye rett før du går og legger deg, er risikoen stor for at mye av denne maten vil komme til å gjøre deg fet. Du har jo nesten ikke energiforbruk når du sover og da passer kroppen på å legge inn overskuddsenergien i fettvevet.
 

7 Spis de største måltidene tidlig på dagen og direkte etter trening:

Ved disse tidspunktene er forbrenningen størst, å det meste av det som du spiser vil komme til å havne i musklene dine i stedet for i kroppsfettet.


8 Vær sjenerøs med krydderet i maten din:

Mange krydder slik som hvitløk sennep, cayennepepper og ingefær vet man øker kroppstemperaturen og energiforbruket. Det er mulig at det er andre krydder som også er effektive, men det er de ovennevnte som er de mest undersøkte.


9 Drikk en til to kopper kaffe en halvtime før treningen:

Foruten at det gjør deg kvikkere, øker det forbrenningen og frigjøringen av fett fra dine fettreserver. Det gjør at din fettforbrenning blir mye mer effektiv og du orker å trene lengre. Observer og, at du har mest glede av dette innen du trener forbrenningstrening som gåturer, løping, badminton, innebandy etc. Om du ikke liker kaffe fungerer det også med ett par koffeintabletter eller 3 - 4 kopper te.


10 Spis mye fibrer!

Det har vist seg at det å spise mye fiber har mange fordeler for deg som vil holde kroppsfettet nede. De binder opp en del av fettet i maten, slik at det ikke kan tas opp, men går isteden ut i toalettet. Fibrer gir stabilt blodsukker og gjør deg mett lengre, som resulterer i at du ikke like lett tar en kjekse eller noe annet upassende mellom måltidene. Insulinfølsomheten øker om du spiser fibrer. Det gjør din kropp bedre på å brenne fett, samtidig som det blir lettere å bygge muskler.


Fredrik Paulun er en av Skandinavias mest kjente ernæringsforskere.



 Dagens 4x8 min terskel gikk på den nye rulla...Prøvde meg litt frem til og begynne med og klarte til slutt og og lage en terskel økt og lagre...Så neste gang jeg skal kjøre er det rett og slett bare å sette seg på å trykke "Play"!! Suverent!

                                                                      Flink azza

Til slutt vil jeg ønske Kristian Myhrer lykke til i Polen til helgen.En av klubbens hardt satstende banesyklister reiser ned på NCF sin bane samling.Han skal også prøve seg med å kjøre noen ritt!!
"Dyret" fra Minnessund er i stigende form og blir en lei mann på tempohesten fremover....








                                                   Kjør hardt,kjør stil Kristian!!

















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar