fredag 6. januar 2012

Kosttilskudd??

Kosttilskudd er noe vi vanligvis forbinder med utøvere av styrkeidretter. Her kan du lese om kosttilskudd har noen innvirkning på vår aerobe og anaerobe utholdenhet.
Denne studien hadde til hensikt å undersøke effekten av kosttilskudd har på aerob og anaerob utholdenhet. Kosttilskuddet ble inntatt 30 minutter før hver utholdenhetsøkt. Treningen bestod av tre uker med høyintensitet intervalltrening. I tillegg til forbedring av aerob og anaerob utholdenhet ble også treningsmengde og kroppssammensetning målt.


Metode


Forsøkspersonene var 24 moderat trente menn. De ble delt inn i to grupper, en gruppe (13 stk.) som fikk kosttilskudd før treningen og en gruppe (11.stk) som fikk placebo før treningen.

Kosttilskuddet bestod av 18 gram pulver bestående av en blanding av whey protein, kreatin, ginseng og koffein som til sammen gav 40 kcal før hver økt.

Innholdet i placeboblandingen var også et pulver som gav 40 kcal men med maltodextrin (sukkerblanding). Blandingen ble inntatt med 8-10 oz vann.


Begge gruppene deltok i en tre ukers høy intensitets intervall treningsprogram. Testingen ble gjennomført før og etter treningsperioden. Maksimalt oksygenopptak, treningsvolum (summert ut fra hvor lang hver person løpte i hver økt), fire løp til utmattelse ble gjennomført med ulik hastighet (hvor lang tid det tok til utmattelse til hver hastighet ble målt), fettprosent og endring i muskelmasse.


Resultat


Begge gruppene, både gruppen som fikk kosttilskudd (KT) og placebogruppen (PG), fikk en økning i maksimalt oksygenopptak. KT fikk en økning på 10, 6 % mens PK fikk en økning på 2,9 %.


Så man tid til utmattelse på de fire ulike hastighetene, fikk KT en økning på 2,9 % mens PG fikk ingen økning.


Anaerob løpekapasitet økte med 22,9 % hos PG, mens KT hadde en 10,6 % økning.


Treningsmengden var 11,6 % høyere for KT versus PG.


Fettprosenten ble redusert fra 19,3 % til 16, 1 % hos KT, og redusert fra 18,0 % til 16,8 % hos PG.


Muskelmassen økte fra 54,2 kg til 55,4 kg for KT, mens for PG ble den redusert fra 52,9 kg til 52,4 kg.


Konklusjon


Resultatene viser at oksygenopptak, tid til utmattelse ved ulike hastigheter, muskelmassen ble forbedret/økt om man kombinerer kosttilskudd og tre uker med høyintensitets intervalltrening.


Tre uker med høyintensitets intervalltrening uten kosttilskudd vil også øke anaerob løpekapasitet, oksygenopptak og endre kroppssammensetningen.

Jeg har aldri prøvd kosttilskudd noen gang før.Men etter og ha lest frem og tilbake har jeg tenkt og prøve ut et "vindundermiddel"..
En juice som inneholder en masse bær..
Blåbær
Tranebær
Hyllebær
Gojibær
Samt Granatepler og grønn te...
Og ikke minst de "nye" vidunder bærne Acai fra Brasil..Ikke hørt om de før??

ACAI:
Tenk deg at det dypt inne i Amazonasjungelen finnes en superfrukt; et bær som inneholder 30 ganger så mye antioksidanter som vindruer og mange ganger så mye som blåbær! I tillegg inneholder frukten livsviktige sunne fettsyrer og en rekke vitaminer og mineraler - alle i høye doser. I Brasil har ikke bare indianerne alltid sverget til Acai (uttales a-sej-i med trykk på siste stavelse), men også idrettsutøvere og fysisk aktive, fordi bæret styrker musklene og skjelettet samtidig som det øker prestasjonsevnen. Og nå er Acai på full fart inn i Europa!

Acai-bæret vokser på palmer i Brasils regnskoger som de innfødte kaller ”livets tre”. Bærene er spekkfulle av næringsstoffer og det fins ingen næringsprodukt som kan skilte med de samme egenskapene som Acai. Kliniske studier har vist at dette lille bæret er en av de mest næringsrike og kraftfulle næringskilder i verden og den beste av alle ”superfrukter”. Smaken kan minne om krydret sjokolade og blåbær, som kan forklare den enorme populariteten. Skjult innenfor sitt lilla pigment, er der en kraft som gjør den til naturens perfekte helsefrukt. Acai er pakket full av antioksidanter, aminosyrer og essensielle fettsyrer. Dette gjør Acai til det perfekte kosttilskudd for en lang og sunn livsstil.




Så har vi denne lille boksen her med pulver...Inneholder en masse flotte greier som gjør av vi blir 150år med fin hud og greier...
Er skeptisk til alt som er blandet i bokser med Amrikanske "Hollywood" leger som promoterer med hvitere tenner en melk...
Men disse produktene ble jeg veldig nysgjerrig på..For det første er det driiiiit dyrt!!! (Alt som koster er bra!!)For det andre vet jeg at det finnes syklister som bruker dette og holder det litt tett til brystet...
Det må bare prøves...
Monica brukte dette ifjor og fikk en kjempe boost i sesongen.....Tenkte jeg skulle få sånn boost jeg også...
Litt skeptisk og litt spent venter jeg nå på at kroppen skal begynne og venne seg til dette produktet.Det er opplyst om at kommer til og få vondt i hue og løs mage i en periode..TØFT....
Det som faktsik er knallbra er at du slipper kjøpe Maxim eller andre produkter til og ha i sykkelflaskene på ritt og trening..Boksen med det rare i gjør samme nytten..Inneholder alt du trenger..Flaks!

En ting er sikkert..Funker dette skal dere andre som vil få muligheten til og prøve...

Så til treningen denne uka...Kjørte en rolig økt med styrketråkk tirsdag...Fri onsdag da Hansen kom på besøk..
Torsdag var det klart for nye "dødsdrag" på mølla med Monica...5x3min gange i motbakke..Makan til hælvete...
                                                                   Men in tights...
             Fikk besøk av Henrik,en fremtidig klatrer tror jeg..Det virker sånn på beina hans...

Fri idag så blir det litt trening igjen i helgen..Hansen er på besøk så det blir nok masse leking også..

                 http://www.youtube.com/watch?v=MII3ns2KTBc

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar